"Hotspot" dik en blauw bij anaalklieren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShaspyShaspy

honden foto van Shaspy

Gisterenochtend viel ons op dat onze border collie teefje (6 jr) last had van n bepaalde plek thv staart (zijkant) waar ook de kanaalklieren zitten. Ze liktr er continue aan. Heb t een paar uur afgewacht maar de ging alleen nog maar in n hoekje liggen en was vinnig naar andere honden buiten. Maargoed ze is ook loops dus vond t n lastige inschatting wat waar van kwam. Toch even tussen dr vacht gewroet om te zoeken wat er was. Zag n natte rode plek en voelde n schijf. Heb toen dr haar daar wat weggeknipt en zag dat t blauwig rood was. Dierenarts gebeld. Erheen.. Zaten dr anaalklieren vol..uitgeknepen. En ze bleek koorts te hebben. Enfin had n spuit gekregen daarvoor en om dr hotspot te behandelen de boel geschoren en behandeld. Heb speciale shampoo gekregen omdat de zalf die erop moet er anders ook niet goed afging.  (Vetramil zalf) nu haar net gewassen en t is echt flink dik en blauw. Snap dat t FF duurt voor t goed werkt.. Maar heb ooit n hond afmoeten geven door een bult wat kanker bleek. Zij dacht daar niet aan maar ben er bang voor. T rode valt echt mee tis meer die blauwe gloed erover en dat t dik voelt.. Ze heeft overigens ook n kap op nu

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik denk dat ze gewoon redelijk hard met d'r tanden het jeukende stukje heeft geprobeerd te 'krabben', gewoon gebeten dus, en dat er daardoor een bloeduitstorting/blauwe plek ontstaan is en daar dan ook wat dikker is.

 

Hou het in de gaten zou ik zeggen, maar voor mij klinkt die blauwe plek en verdikking wel logisch eigenlijk  Met die kap kan ze er (hopelijk) niet meer bij en dan gaat de genezing altijd vrij snel. 

 

Beterschap voor je hond!

honden page profiel ShaspyShaspy

honden foto van Shaspy

Is t ook normaal dat t the dat after slechter gaat dan? Ze slaapt zoveel nu en heeft geen zin om brokjes te eten. Wel n dentastick met wat moeite maar toch..

honden page profiel ShaspyShaspy

honden foto van Shaspy

En wat hoort de temperatuur te zijn? Ze is wel loops ook nu. Bij mensen is de temp tijdens menstruatie lager dus weet even niet hoe ik t nu moet beoordelen

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het zou na een nachtrust wat beter moeten gaan.

Zorg dat ze met name voldoende water drinkt. Desnoods met een spuitje langzaam kleine hoeveelheid per keer in haar bek. Uitdroging moet voorkomen worden.

Neem de temperatuur op; thermometer in haar anus. Thermometer met vaseline of wat olijfolie insmeren. 38 - 39 graden C is normaal voor een hond.

Als je het niet vertrouwt, neem telefonisch contact op met een dienstdoende dierenarts.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Als je het niet vertrouwt, en dan dus met name omdat ze zoveel slaapt en niet zo goed meer wil eten, dan zou ik de dierenarts even bellen en daarmee overleggen. 

Dat soort dingen zijn lastig te beoordelen zo vanaf een computerschermpje en wanneer je de hond niet kent  Een belletje naar de DA is gratis 

honden page profiel ShaspyShaspy

honden foto van Shaspy

Ik weet idd dat de temp tussen de 38/39 moet zijn. Maar is dit bij. Een loopse hond anders? Lager of juist hoger?

 

Hou dr goed in de gaten ga zo vers vlees proberen..ultieme test voor dr ;)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^